88 de persoane, angajați ai societății de confecții din Caracal, se află de două zile izolate la domiciliu. Și când trăznetul pericolului la care ai fost expus îți face un ditamai cucuiul în moalele capului și nici cu timpul liber nu stai prost, începi să despici firul în patru și să te întrebi cu ce-ai greșit și pe cine ai supărat de te-ai ales cu ditai pericolul covidian. Năduful e atât de mare că începi să dai pe dinafară. Și iată ce scot unii din puțul memoriei:
Pe data de 8 aprilie o delegație a unei firme de confecții din Motru (n.r. reprezentantul pe parte economică) a venit la fabrica din Caracal. Pe 17 aprilie întreaga fabrică din Motru a fost închisă din motiv de… Covid. Se pare, spun sursele noastre, că patronul societății caracalene a omis să anunțe autoritățile județene ca fiind, atât el cât și contabila sa, contacți direcți cu delegația de la Motru. Curând (ce să vezi, ghinion!), simptomele în cazul celor doi încep să apară și, deloc surprinzător, testele au ieșit pozitiv. Nici acum însă patronul nu închide fabrica ci încearcă să meargă pe burtă. Ancheta epidemiologică declanșată după pozitivarea și internarea contabilei scoate la iveală încă alți 7 angajați depistați pozitiv. Urmați de alte 4 persoane, contacți direcți. Deocamdată! Fabrica este închisă prin dispoziția DSP iar angajații sunt trimiși în izolare.
Știind sau nu situația dată, cu toată zvonistica locală ce-l dă infectat pe patronul fabricii, PSD își dă cu stângul în dreptul. Cu bombeul și participarea președintelui de la Caracal, Ion Doldurea, care ițește mândru capul de candidat la primărie strigând Evrika după ce a găsit acul bont în carul cu papiote răsturnat la Caracal:
„Patronul fabricii de confecții, unde a apărut focarul de infecție, a solicitat expres ca DSP să testeze toți salariații și a fost refuzat!”
Ca să înțelegem mai bine, punând cap la cap dezvăluirea șefului PSD Caracal cu informațiile primite pe surse din anturaj, patronul infectat vrea să afle tot poporul, prin vocea d.lui Doldurea erijat în avocat personal, cum că el a fost de bună credință și a cerut expres să fie testați toți salariații. Evită să spună însă că solicitarea nu a venit după ce fabrica din Motru (al cărei delegat a fost la Caracal și cu care a avut contact direct contabila sa, apoi el) a fost închisă ci abia după pozitivarea și internarea sa și a contabilei sale.
Să-i explice cineva domniei sale Ion Doldurea (poate șeful pe linie de partid) că, ne convine sau nu, există un algoritm de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2 în virtutea căruia sunt testate doar persoanele simptomatice, algoritm care nu ține seama nici de dorința unui patron care a expus o fabrică întreagă, nici de dorința vreunei Direcții de Sănătate Publică, nici de decizia vreunui prefect și nici de malițioase, tendențioase și disperate solicitări în spațiul public de demisie (a conducerii DSP, a conducerii Prefecturii, a conducerii PNL, a Guvernului, a Președintelui etc. Mai rămâne să se ceară demisia Covidului). Acțiunea de testare ține cont doar de… simptome. Și nu, România nu este singura țară unde se procedează în acest fel.
„In cazul aparitiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu (n.r. toți salariații fabricii) vor fi investigate si testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus”, transmite Prefectura Olt.
P.S. A propos de solicitarea expresă a patronului fabricii, poate destăinuie domnul Doldurea și de unde, exact, a fost lansată?